logo-ThePUB.png, 16kB

Domácí drůbeží paštika

s domácím bramborovým chlebem

Sdílet recept
s kamarády
Časová náročnost 60 min
Cenová úroveň Economy
Náročnost Začátečník

Suroviny:

  Drůbeží paštika   Bramborový chléb
100g Cibule 50g Cukr krystal
50g Česnek 3ks Droždí
30g Tymián 250g  Čerstvé máslo
150g Žampiony 2500g Polohrubá mouka
250g Přepuštěné máslo 80g Soli
1000g Kuřecí játra 4ks Vejce
0.05l Metaxa 0,5l Voda
    1500g Vařené brambory

 

Postup:

Domácí drůbeží paštika

  1. Na polovině másla zpěníme cibulku a přidáme orestovat očištěná játra. Skoro hotová játra odložíme bokem a vmícháme do nich brandy.
     
  2. Na zbylém másle osmahneme dorůžova česnek a přidáme nakrájené žampiony.
     
  3. Až jsou žampiony měkké a přebytečná voda se vypařila, přidáme tymián a osolíme.
     
  4. Chvíli ještě dusíme.
     
  5. Poté smícháme dušené houby a játra, pečlivě vše rozmixujeme, podle potřeby dosolíme a zabalíme do folie.
     
  6. Dáme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Domácí bramborový chléb

  1. Studené vařené brambory rozmačkáme a smícháme s máslem, vejci a solí.
     
  2. Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek, který vmícháme do brambor.
     
  3. Přidáme mouku, vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 8 částí, vyválíme šišky, jako na knedlíky a pečeme v troubě na 180C 20 minut.